Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kutsu tähtiin

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kohtalontuntuinen seikkailuromaani Harmageddonin kauhujen varjossa.

Kutsu tähtiin on mielikuvitusromaani. Se on aikuisten seikkailukirjan, joka kuljettaa lukijaansa ihmeellisissä maailmoissa, mutta samanaikaisesti järkyttää realistisella kohtalontuntuisuudellaan Harmageddonin kauhujen luodessa varjonsa kaikkeen.

Kutsu tähtiin on romaani hienosti piirrettyine, puhtaine ja kohottavine rakkaustarinoineen, mutta se on myös syvälle luotaava mietekirja, herättävää julistusta, joka pysähdyttää lukijan arvioimaan monet arvot uudelleen.

Kutsu tähtiin aukaisee lukijan eteen paratiisillisia näköaloja ja kuvailee ihmisen tulevaista olotilaa. Vastaako kirjoittajan näkemys todellisuutta? Varmaankaan ei, sillä hurjinkaan mielikuvitus ei voi käsittää sitä, ”mitä silmä ei ole nähnyt ja korva kuullut ja mikä ei ole yhdenkään ihmisen sydämeen noussut”. Siksi todellisuus on tätäkin romaani ihmeellisempi.

Kutsu tähtiin sisältää tiedemiehen ja hänen ystävänsä sanomalehtimiehen matkakuvauksen maasta Marsiin. Siellä he saavat ilmoituksen, joka on hyvän tärkeä maan asukkaille. Ilmoitus on ennakkovaroitus lähestyvästä Harmageddonista, planeettamme viimeisestä ja tuhoisimmasta taistelusta. Matkustajien vielä viipyessä Marsissa he saavatkin tietää, että tuo viimeinen taistelu jo raivoaa maapallolla ja että monet pääkaupungit on jo tuhottu atomipommeilla.

James D. Sayers on tunnettu amerikkalainen romaanikirjailija. Hänen teoksensa vuolas ja kirkas tyyli osoittautuukin mestarin käsialaksi. Tähän mennessä hän on julkaissut 16 romaania englannin kielellä, joista monet ovat ilmestyneet käännöksinä eri maissa m. m. Ruotsissa.
(takakansitekstistä)

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Asiasanayhdistelmät

Asiasana tai oma avainsana

Tekstinäyte

Täällä alhaalla, minun pimeässä, ahtaassa tyrmässäni mitataan aika tarkoin. Päivä, kuukausi, vuosi – näillä sanoilla on jokin tietty merkitys niille, jotka kulkevat minun sellintelkieni ohi. Jossakin maailman kolkassa painetaan vielä kalentereita, ja kellot jatkavat tikitystään neljäkolmatta tuntia päivittäin.
Minulle aika on laannut olemasta täsmällisesti märiteltävä käsite. Olen kahden viimeksi kuluneen kuukauden aikana kokenut ihmeellisiä asioita ja taannut olentoja, jotka ovat kuin puolijumalia. Minun ajatukseni pyörii kuin äkisti ladattu dynamo, kun yritän saada ymmärrykseeni, että tämän suuren näytelmän nopea kehitys alkoi juuri viime marraskuussa, muutamia päiviä ennen traagillista kansanäänestystä. Tänään on 22. joulukuuta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

218

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä