Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kyyhkynen

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Patrick Süskind nousi maailmanmenestykseen romaanillaan ’Parfyymi’. Hänen uusi romaaninsa ’Kyyhkynen’ on sympaattinen tarina kriisiin ajautuvasta miehestä, nuhteettomasta kansalaisesta jonka tarkoin säädelty elämä yllättäen järkkyy.

Kyyhkysjutun aikoihin Jonathan Noel oli jo yli viidenkymmenen. Kahta edellistä vuosikymmentä oli leimannut täydellinen tapahtumattomuus, ja näin oli hyvä; hän ei pitänyt tapahtumista. Hän söi, nukkui ja oli onnellinen. Joka aamu hän lähti pikku asunnostaan työhön läheiselle rue de Sèvresille, vartioi pankkia sfinksimäisen levollisesti ja palasi illalla kotiin mukanaan vähän syötävää. Asunto oli ja pysyi hänen turvallisena saarekkeenaan turvattomassa maailmassa, se oli hänen vankka tukensa, hänen pakopaikkansa, hänen rakastettunsa, joka lämmitti, ravitsi ja suojeli häntä. Varmistaakseen suhteen ikiajoiksi hän oli ajatellut hankkia asunnon omistukseensa.
Tällainen oli tilanne, kun elämä eräänä perjantaiaamua suistui raiteiltaan: Jonathanin oven ulkopuolella oli kyyhkynen! Siinä niin, käytävän häränverenpunaisilla laatoilla istua jökötti tuo kaaoksen ja anarkian kauhea vertauskuva punaisine kyhmykynsineen ja lyijynharmaine höyhenpeitteineen. Jonathanin valtasi alaston kauhu. Miten hän selviäisi asunnosta ulos, missä hän voisi asua, miten hänen kävisi tässä maailmassa? Olisiko tämä maailmanloppu? Näinkö surkea olisi hänen loppunsa?
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

79

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

103

Kieli

Kääntäjä