Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Äidiltä pojalle

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani sijoittuu Etelä-Afrikkaan sekä apartheidin aikaisiin että sen jälkeisiin vuosiin. Kertoja on Alexander, jonka kohtalona on varttua värikkäässä ja vaarallisessakin Johannesburgissa äitinään elämää suurempi nainen Kathleen Healey. Kathleenille mikään ei tunnu liian vaikealta tai voittamattomalta: hän harrastaa lentämistä ja nyrkkeilyä, on innokas kutoja, ratsastaja ja metsästäjä, osallistuu politiikkaan, seurustelee pygmien kanssa ja aika usein myös unohtaa poikansa. Kathleenilla on lukuisia rakastajia, eikä Alexanderilla ole tarkkaa käsitystä, kuka kotona vaihtuvista miehistä, sedistä, on hänen isänsä.

Kun Kathleen kuolee, ulkomailla töissä oleva Alexander palaa kotimaahansa täyttämään äidin viimeistä tahtoa. Hän perii äidin talon ja palvelijan ja ryhtyy jakamaan tavaroita äidin tahdon mukaisesti. Viimeistään tavattuaan vanhan tuttavan Cindy Septemberin Alexander joutuu huomaamaan, että äidin perinnöstä vaikein osa on kyky rakastaa.

Alexanderin on vaikea irtautua, saati kokonaan vapautua erikoisesta ja valloittavasta yksinhuoltajaäidistään. Myös valkoisen Afrikan yritys määritellä itsensä suhteessa maanosaan on monimutkainen taival. Maanosan kohtalonhetket ja traumat peilautuvat Alexanderin elämän ja omaleimaisen äidin kautta. Tarinan henkilöhahmot ovat hurmaavan itsepäisiä ja hassuja, outoja ja tuttuja. Elämän kurja monimutkaisuus on verratonta!
(Tammi)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

492

Kääntäjä