Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Apua, anteeksi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mainosmies Octave koheltaa jälleen - myös valkokankaalla.

Tavoitteemme on yksinkertainen: meidän on herätettävä kolmessa miljardissa naisessa halu muistuttaa yhtä ainoaa. Ja minun tehtäväni on etsiä se yksi.

Menestysromaanista 24,99 € tuttu mainosmies Octave tekee mainion paluun. Uutuusromaanissa hän haahuilee Venäjällä lumen ja dollarien seassa täydellisiä kasvoja etsimässä. Nyt hän on ammatiltaan "talent scout" eli arkisemmin kykyjenetsijä. Mies on unelmatyössään, kun multikansallinen kosmetiikkayritys L'Idéal maksaa hänelle vehtaamisesta maailman upeimpien naisten kanssa. Omasta mielestään Octavella on helppo tehtävä: saada kaikki kolme miljardia naista näyttämään samanlaiselta. Pikku ongelma on keksiä se, miltä.

Hulvattoman mielipuolinen satiiri nauraa nuoruuden tyrannialle ja kauneuden diktatuurille. Samalla se kertoo Octaven elämän ensimmäisestä ja viimeisestä rakkaudesta, nymfetti-kaunokaisesta Lenasta. Ortodoksipapilta sielunhoitoa hakeva Octave vuodattaa monologin miehestä, joka uskoo olevansa vapaa kuin Venäjä mutta oivaltaa, ettei vapautta ole olemassa.
(Like)

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Ammattini ei oikeastaan ollut edes ammatti. Olin "talent scout", jo nimike sinänsä on säälittävä. Minulle maksettiin siitä, että etsisin maailman kauneimman tytön, ja Venäjällä valinnanvaraa oli liikaakin.

Toisinaan tunsin olevani loinen, salakuljettaja tai parittaja, jonkinlainen tuoretta lihaa himoitseva haaskalintu, kapteeni Ahab, jonka valkoisen valaan nimi on Mirjana, Luba tai Varvara. Ammatillinen tulevaisuuteni oli muutaman mitan, rinnanympäryksen,korostuneen selän kaaren ja veikeän profiilin varassa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

283

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä