Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Atlantin raivo

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Donald Ross ei pitänyt Ed Lanesta: mies esitti epämiellyttäviä vihjailuja ja kysymyksiä Donaldin veljestä Ianista, joka virallisesti oli julistettu kuolleeksi Duart Castlen haaksirikossa. Mutta kuka oli majuri George Braddock? Hän oli merkkisen kiinnostunut Laergista, kaukana Atlantilla sijaitsevasta saaresta; Rossit olivat peräisin sieltä, mutta armeija oli jo monet vuodet pitänyt saarta hallussaan. Nyt aiottiin tyhjentää saarella sijainnut valvonta-asema, ja George Braddock oli vapaaehtoisesti ilmoittautunut operaation johtoon.
Donald Ross on taiteilija, ja tässä ominaisuudessa hän saa luvan seurata valvonta-aseman tyhjentämistä. Pian hän seisoo silmätyksin George Braddockin kanssa, ja epäilys kasvaa varmuudeksi. Mutta mikä on syy, joka ajaa Braddockia Laergille välittämättä kenenkään turvallisuudesta tai uhkaavasta hirmumyrskystä? Lopullisen vastauksen Donald saa vasta myöhemmin, murhenäytelmän tapahduttua; Laergilla näytellään vielä yksi vaihe erään ihmisen kohtaloista.
Hammond Innes, miesten kirjailija, on jälleen luonut huiman jännittävän seikkailun ja sijoittanut tapahtumat Ulko-Hebrideille, mahtavan Atlantin tuntumaan.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

311

Kieli

Kääntäjä

Alanimeke

seikkailuromaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

322

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä