Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Siniset unikot

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuori skotlantilainen Jamie rakentaa radioasemaa pieneen kylään Hmalajalla, Tiibetissä. Kiinalaiset sotilaat ovat lähellä, rajan toisella puolella.
Puton on pienen tytön äiti ja leski, jota syrjäisen kylän asukkaat vieroksuvat. Hänet pestataan Jamien taloudenhoitajaksi, ja nuori mies huomaa nauttivansa naisen läsnäolosta. Radistin ja tiibetiläisen naisen ystävyys syvenee sotkien samalla Jamien suunnitelmat kotiinpaluusta.
Alueen ankara ilmasto ja kylän omaperäiset ihmiset panevat miehen koetukselle. Mutta mikä pahinta, Kiinan sisällissota on laajenemassa ja tilanne näyttää uhkaavalta. Buddhalainen luostari ja hyväntahtoinen munkki Khempo Nima tarjoavat turvaa, mutta vain vähäksi aikaa. Ratkaisujen aika on lähellä. Vaakalaudalla ei ole vain Jamien, Putonin ja kyläläisten hyvinvointi - eletään itsenäisen Tiibetin kohtalon hetkiä.

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Toisena syksynään Jyekossa verovirkailijan perhe sai Lhasasta tiedon, että vaimon vanhemmat olivat kuolleet. Aviomies ilmoitti, että heidän pitäisi tehdä pyhiinvaellusmatka lamalaisluostariin, joka sijaitsi monen päivämatkan päässä luoteeseen, lähellä Tšamboa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

261

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä