Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ystävyyden aurinko

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Todellinen 2000-luvun jättimenestys, kaikki klassiset elementit -- ylimääräisellä tujauksella älykkyyttä
Cosmopolitan

Rianne de Zoete on kaunis, 16-vuotias eteläafrikkalainen timanttimogulin tytär. Kun siirtomaaprinsessa lähetetään sisäoppilaitokseen Englantiin, hän joutuu jättämään taakseen apartheidinaikaisen Etelä-Afrikan, monessa mielessä brittiläisemmän kuin uusi opiskelupaikka. Uusien ystäviensä Gabbyn, Nathalien ja Charmainen avulla hän sopeutuu pärjäämään oudossa ympäristössä, jossa arvostus ei perustu varakkuuteen tai ihonväriin. On opeteltava paljon: pukeutumaan oikein, nielemään yhteisasumisen arkisuudet ja sietämään lähipiirissään erästä tiettyä maanmiestä, jonka kaikkien sääntöjen mukaan pitäisi tietää paikkansa Riannen varjossa.
Niin Riannen kuin hänen ystäviensä on uskaltauduttava irtiottoon perhetaustastaan – hyvässä ja pahassa – ja luotava oma, mutkikas polkunsa. Ystävyyden aurinko seuraa neljän nuoren naisen elämänmenoa viidentoista vuoden ajan neljällä mantereella niin intensiivisesti, että lukija kokee itsensä seurueen viidenneksi jäseneksi.

Lesley Lokko syntyi Skotlannissa ghanalais-skotlantilaiseen perheeseen, varttui Ghanassa ja suoritti opintonsa kolmella mantereella. Esikoisromaani Ystävyyden aurinko sai itunsa Etelä-Afrikasta, missä Lokko työskenteli valmistuttuaan ensin arkkitehdiksi. Nykyään hän asuu osan vuodesta Skotlannissa, osan lapsuudenmaisemissaan Ghanassa. Lokko on sittemmin kirjoittanut kaksi romaania, hienostuneeksi ja viihdyttäväksi kiitellyn Bitter Chocolaten sekä teoksen Saffron Skies, jota on pidetty herkullisimpana chic lit -romaanina sitten Sidney Sheldonin läpimurtoteosten.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

522

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

437

Kustantaja

Lisätietoja

Ilmestynyt myös WSOY-pokkarina.

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä