Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Alastomat ja kuolleet

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Alastomat ja kuolleet kertoo amerikkalaisten taistelusta Tyynellä merellä japanilaisia vastaan. Mailerille amerikkalaissotilaat eivät ole kasvoton miesjoukko, vaan yksilöitä inhimillisine puutteineen, pyrkimyksineen ja toiveineen. Todenmakuisella kerronnalla Mailer rikkoo myytin sodasta, joka ei ole jännittävä näytelmä vaan raadollista todellisuutta. Se jättää aina jälkeensä vain alastomia ja kuolleita.
(takakansiteksti Gummerus 1991)
Kun Norman Mailerin sotaromaani ilmestyi Amerikassa vuonna 1948 se herätti valtavan kohun: se pysyi best-seller-listojen ykkösenä kuukausikaupalla, siitä keskusteltiin jopa Englannin parlamentissa – kaiken kaikkiaan: ihmisiä ei sodan jälkeen ollut mikään kirja kuohuttanut niin paljon kuin tämä ’brutaali’ kuvaus sodasta. Mailer kuvaa tyypillisiä amerikkalaisia sotilaita eräällä Tyynen valtameren saarella taistelussa japanilaisia vastaan. Hän antaa miestensä puhua ja toimia elävästi ja uskottavasti. Hän kuvaa heitä sammakkoperspektiivistä olivat sitten kysymyksessä taistelukuvaukset, miesten keskinäiset suhteet tai heidän alastomat vaiheensa siviilissä.
”- se on suurisuuntaisin ja täydellisin amerikkalainen yritys kuluneen sodan esittämiseen samalla tavoin kuin sen tekivät ensimmäisen maailmansodan jälkeen Dos Passos ja Hemingway Amerikassa ja Erich Mari Remarque Saksassa.” Helsingin Sanomat
(takakansiteksti Gummerus 1962)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
760
Kustantaja
Kääntäjä
Lisätietoja
1962 ilm. kahdessa osassa; yhtenä niteenä uus. painokset 1984, 1991.
Ilmestymisaika
Sivumäärä
656
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä