Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nimetön tili

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Huipputrilleri suurpankkien ja kansainvälisen huumekaupan kiemuroista.
Valheessa hän ei voi elää, mutta kestääkö hän totuuden isänsä kuolemasta?
Nicholas Neumannin pankkiiri-isä murhattiin seitsemäntoista vuotta sitten. Syyllistä ei koskaan saatu kiinni. Äiti ja poika jatkoivat elämäänsä tragedian varjossa ja yrittivät tulla toimeen miten parhaiten taisivat.
Kun aikuiseksi varttunut Nicholas tutkii isänsä jäämistöä, hänelle valkenee, ettei kysymys ollut järjettömästä ja sattumanvaraisesta taposta, niin kuin perheelle oli uskoteltu. Jäljet viittaavat vahvasti isän työnantajaan, vanhaan ja arvokkaaseen United Swiss Bankiin.
Nicholas päättää selvittää totuuden. Hän jättää rakastettunsa ja lupaavan uransa Wall Streetillä voidakseen soluttautua USB:hen. Suunnitelma onnistuu, sillä pankin johdossa on vielä isän vanha työtoveri. Nicholasilla on myös kokemusta salaisista operaatioista, sillä hän palveli aikoinaan Yhdysvaltain merijalkaväen tiedustelujoukoissa.
Mitä paremmin Nicholas perehtyy pankin saloihin, sitä karmivallalta todellisuus alkaa näyttää. Perinteitä huokuva julkisivu kätkee taakseen silmittömän ahneuden. Moraali on tyhjä sana, jos asiakas on tolkuttoman rikas. Tärkeän asiakkaan ei tarvitse kertoa itsestään edes nimeään, riittää kun pankki tietää hänen tilinsä numeron. Sellainen asiakas on Pašša, huumekauppias, jolla on oma armeija ja eräänlainen valtakuntakin. Ja hirvittävä suunnitelma, joka vain odottaa täyttämistään.
Pian Nicholas tajuaa ettei totuus koskaan selviä, ellei hän ole valmis ryhtymään itse rikolliseksi.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

512

Kieli

Kääntäjä