Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Unen talo

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

”Valtavan kokoisena, harmaana ja kunnioitusta herättävänä seisoi Ashdown niemenkärjessään, missä se oli seissyt jo yli sata vuotta, parinkymmenen metrin päässä kallionjyrkänteestä.” 80-luvun puolivälissä se oli opiskelija-asuntolana. Toiveikkaat nuoret ihmiset – Sarah, Gregory, Veronica, Robert, Terry – tapasivat siellä, etsivät itseään ja toista, solmivat suhteita ja purkivat niitä.
Kaksitoista vuotta myöhemmin on asetelma muuttunut. Ashdown on nyt klinikka jossa hoidetaan erilaisista unihäiriöistä kärsiviä. Syystä tai toisesta moni sen entisistä asukkaista päätyy sinne uudelleen, kuka lääkärinä, kuka potilaana, ja kesken jääneet asiat saavat ratkaisunsa. Mutta ratkaisuja eivät luo vain henkilöt ja heidän tunteensa ja ajatuksensa vaan myös unet ja unihäiriöt, nähdyt ja näkemättömät elokuvat, unohdetut ja löytyvät viestit ja auttamattomat väärinkäsitykset sekä sanansaattajina toimivat pienet tytöt.
Tässä romaanissa vaihtuvat sukupolvet, ennen kuin se ainoa oikea löytyy. Mutta mitä todella tapahtuu unen, mitä valveen puolella, siitä lukijan on itse otettava selvää.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

369

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

291

Kieli

Kääntäjä