Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vihreä hämärä

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Celia Marsdonilla on kaikkea mitä nainen voi toivoa. Hän on nuori, kaunis ja rikas. Hän on juuri mennyt naimisiin rakastamansa miehen kanssa ja muuttanut uuteen kotiinsa, perinteikkääseen Medfield Placen kartanoon.
Miksi Celia kuitenkin tuntee usein itsensä onnettomaksi? Miksi hän viime aikoina niin usein on joutunut taistelemaan kummallista, epämääräistä pelkoa vastaan. Ja miksi Richard, hänen miehensä, on alkanut käyttäytyä niin omituisesti, kuin vältellen?
Todelliset syyt ymmärtää vain yksi henkilö, intialainen lääkäri Akananda. Ja Akananda myös ainoana tietää kuinka Celia voidaan pelastaa, kun hän tiedottomana häilyy elämän ja kuoleman rajoilla ja länsimäinen lääketiede joutuu tunnustamaan avuttomuutensa. Celia on saatava palaamaan vuosisatojen taakse; hänen on aikaisemmassa hahmossaan, 1500-luvun Celiana elettävä menneet tapahtumat uudestaan – vasta sitten hän ja Richard pääsevät niistä vapaiksi.
Vihreä hämärä on kertomus jälleensyntymisestä ja suuresta rakkaudesta, jonka ovat verkkoonsa kietoneet salaperäiset voimat, 1500-luvun Englannista tähän päivään saakka ulottuvat. Se on täynnään mystiikkaa ja romanttisia tunnelmia, värikylläisiä henkilöitä ja aitoudessaan vangitsevaa ajankuvausta – kaikki ominaisuuksia, joita Anya Setonin aikaisempien historiallisten menestysromaanien lukijat ovat oppineet rakastamaan.
(takakansiteksti)

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasana tai oma avainsana

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

480

Kääntäjä