Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kun leijona metsästää

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kun leijona metsästää on väkevästi ja jännittävästi kerrottu suurten mittojen historiallinen seikkailuromaani. Tapahtumien näyttämönä on viime vuosisadan loppupuolen Etelä-Afrikka.

Veljekset Sean ja Garrick saavat jo poikasina oppia kovaan työhön ja koviin tappeluihin isänsä karjafarmilla Natalissa. Ja vielä kovemmaksi muuttuu heidän maailmansa, kun zulut lähtevät sotapolulle valkoista miestä vastaan. Sean on romaanin varsinainen päähenkilö – hän on metsästävä leijona, jonka saalistus koituu monelle turmioksi.
Kirjan ensimmäinen jakso kertoo poikien lapsuudesta ja nuoruudesta sekä päättyy sotaan, jonka valkoinen mies voittaa. Toinen jakso kuvaa Seanin tarunomaista menestystä, hänen vaiheitaan rikkaana miehenä Johannesburgin kaupungissa. Hänen elämässään on useita naisia, joista kaunis Candy jakaa hänen kanssaan kuumeiset, ylellisen huvittelun yöt. Aamulla saattaa keinotella käsiinsä omaisuuden, illalla se on menetetty tässä seikkailijain luvatussa kaupungissa. Väkijuomat virtaavat, kapakoissa hoidellaan liikeasioita, cancan on suosituinta musiikkia. Mutta ei edes Sean ole haavoittumaton. Edessä on lyhyt lepotauko miehen kohdatessa nuoren Katriinan…

Wilbur A. Smithin romaani on kiivennyt ennätysmäistä vauhtia suosikkien eturiviin. Jännitystä, rakkautta, värikkyyttä, kovia otteita, elävästi kuvattuja henkilöitä – mitä vielä lukija voisi vaatia suurelta seikkailuromaanilta? ”Kun leijona metsästää” on kirja kuumasta Afrikasta, miehisestä maailmasta, jossa rakkauskin on tavallista väkevämpää.
(takakansiteksti)

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

440

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

381

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

250

Kieli

Kääntäjä