Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vesuviuksen salaisuudet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Toinen kirja Roomalaismysteerit -sarjassa.

Ystävysporukka Flavia, Jonatan, Nubia ja Lupus ovat lähdössä Flavian sedän luokse lähelle Pompeijin kaupunkia. Iltapäiväretki meren rantaan päättyy kuitenkin dramaattisesti, kun lapset pelastavat lähes hukkuneen miehen.

Mies osoittautuu kuuluisaksi amiraali Pliniukseksi, joka on myös kirjoittanut mielenkiintoisia luonnontieteellisiä teoksia. Kiitokseksi lapsille heidän avustaa Plinius kutsuu koko joukon kotiinsa, ja illan lopuksi kertoo heille salamyhkäisen arvoituksen. Joka ratkaisee arvoituksen, saa maailman kallisarvoisimman aarteen.

Mysteerejä tuntuu tupsahtavan nuorison eteen enemmänkin: kadonnut seppä Vulcanus, lapsensa menettänyt pariskunta Flavian sedän talon lähellä ja omituinen rikintuoksu maatilalla ovat vain osa vauhdikasta tapahtumasarjaa, johon ystävykset joutuvat mukaan.

Kirjan toinen osa on ensimmäistä synkempi, ja vähitellen tapahtumat alkavat vyöryä uhkaavasti kohti tuhoa. Pompeijin kaupungin asukkaat ovat tietämättään suuressa vaarassa, ja vain osa on mahdollista pelastaa. Historiallisten faktojen lisäksi sarjassa on oivallista salapoliisiromaanin menoa, ja tämä osa on selvästi myös toimintajännärin genreä. Hurja pako laavavirtojen alta ja perheiden joutuminen eroon toisistaan on ahdistavaa luettavaa, ja eri uskontojen käsitys kuolemasta haastetaan useampaan otteeseen.
(Reetta Saine / Sivupiiri)


Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

244

Kustantaja

Kääntäjä

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä