Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sarah

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Amerikan rekkaseisakkeilla majaileva 12-vuotias Cherry Vanilla päättää tulla parhaaksi "rekkapirkoksi" kautta aikojen. Hän aikoo päihittää jopa jumaloimansa Sarahin - äidin ja pahimman kilpailijansa.

Sarah tempaa lukijan mukaansa surrealistiseen maailmaan, jossa rekkakuskit, parittajat ja prostituoidut elävät omaa irrallista, hilpeän armotonta elämäänsä. Kepeä kerronta nostaa esiin surulliseen ihmiskohtaloon ja karnevalistisen rumaan maailmaan kätkeytyvät toivon elementit.

J.T. eli Jerome Terminator syntyi vuonna 1980 Länsi-Virginiassa. 13-vuotiaana hän suuntasi äitinsä kanssa tien päälle, mutta tämä hylkäsi poikansa San Franciscon kohdalla. J.T. alkoi käyttää huumeita ja myydä itseään. Osana eheyttävää terapiaa J.T. alkoi 15-vuotiaana kirjoittaa kokemuksistaan, ja esikoisromaani Sarah julkaistiin hänen ollessaan 19-vuotias.

J.T. LeRoy asuu San Franciscossa ja kirjoittaa mm. Spin, Nerve ja NY Press -lehtiin. Hän on kirjoittanut myös romaanit The Heart is Deceitful Above All Things (2001) ja Harold's End (2002). Varhaislapsuudesta kertova The Heart is Deceitful Above All Things filmatisoitiin viime vuonna ja Sarahia kuvataan parhaillaan.
(Like)

Tekstinäyte

Pirkot sanovat, että Glad hoitaa heidän laskunsa kuin kuka tahansa isukki. Sarah väittää, että kaikki tarjoilijatytöt ovat salaa rakastuneita Gladiin ja hänen poikiinsa, eivätkä siksi peri maksua. Mutta Glad sanoo, että kumpikin käsitys on väärä. "Suurin osa baarin asiakkaista on nälkäisiä hoitoja, jotka kasvattaa ruokahaluaan peuhaamalla mun poikien kanssa, ja siellä luotetaan, että pojat järkkää hoidot anteliaalle ja tuhlailevalle tuulelle."
"Tää on parempi kuin poliisin virkamerkki", Glad sanoo suoristaessaan kaulakorua kaulassani. Tiesin hänen antavan luun tänään, joten lainasin Sarahilta mustan puseron.
"Vai saat sä tänään sun luun", hän huikkasi pienen motellihuoneen kylpyhuoneesta. Eräs hänen vakioasiakkaistaan, papurahtia ajava rekkakuski, maksaa huoneesta. Tiesin että Sarah oli suihkuttamassa itseään.
"Mä vähät välitän kuinka halpa huone on, ja kuinka nuhjuisia kalusteet, pääasia että pääsee pesulle, nainen tarvitsee kuurausta yhtä lailla kuin kaivosmies."
Hän tilkitsi viemärin märillä kuukautissiteillä ja kiersi pyyhkeen suihkualtaan reunan ympäri saadakseen kylpyveden pinnan pari tuumaa korkeammalle. Hän istui nurkassa sykkyrässä kuin orpo keskellä tulvaa suihkun sylkiessä vettä. "Täällä säkin sitten huljutat, kun Glad panee sut hommiin."
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

191

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

168

Kustantaja

Kääntäjä