Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Sodan jaloissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Nuoren virolaisen vaikuttava romaani. Tutkimusretki Viron kohtalonvuosiin ja aikalaistunnustus eurooppalaisessa mittakaavassa.

Syksyllä 1944 manner-Viro oli jo neuvostojoukkojen hallussa, mutta saksalaiset pitivät sitkeästi puoliaan saaristossa. Saarenmaan eteläkärjestä, Sörven niemeltä, he kuljettivat kaikkien kylien asukkaat, noin 5000 henkeä naisia, lapsia ja vanhuksia Suur-Saksan alueelle.

Sörveläisten evakkomatkasta tuli liki vuoden kestänyt vaellus sodan jaloissa: leireillä, maakuopissa, orjatyössä. Paluumatka jalkaisin Puolan, Liettuan ja Latvian kautta kesti koko seuraavan kesän. Eikä perillä ollut muita kuin raunioita, ruohottuvia kumpuja ja epäluuloisia neuvostosotilaita.

Ülo Tuulik kuvaa sörveläisten kohtaloa kaikilla aikamme romaanikirjailijan keinoilla ja ottaa mukaan myös itsensä - ajattelemaan ja tuntemaan, tunnustamaan ja syyttämään. Mitä historia nuorelle polvelle merkitsee? Mistä voi tämän päivän isänmaallisuus syntyä? Tämä kirja pohtii ja etsii, siitä muodostuu peloton tilitys ja monitahoinen, rikas romaani. Ei ihme että se on herättänyt kotimaassaan suurta huomiota ja sitä käännetään useille kielille. (Takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tapahtuma-aika

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

203

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli