Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaksoset

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vimmattu tarina hullusta rakkaudesta

Kun nuori Raúl Escalera astuu tärisevin jaloin rähjäisen havannalaisbaarin lavalle lausumaan vallankumousrunojaan, hänellä ei ole aavistustakaan siitä että hän on juuri ottanut loppuelämänsä ensimmäiset askeleet.

Yleisön joukossa nimittäin seisoo Juana, toinen Herrarasin kauniista kaksosista. Yhdessä ja erikseen Juana ja sisarensa Miranda ovat vievä Raúlin sydämen, järjen ja terveyden. Siinä välissä Raúl ehtii kuitenkin nousta Castron ylistämäksi runoratsuksi, harrastaa haureutta Havannan himokkaassa yössä, filosofoida rakkaudesta ja kuolemasta mielisairaalassa ynnä vankilassa, työskennellä ristisanatoimittajana ja kolmiodraaman päänäyttelijänä, paeta kirjallisuuteen ja Yhdysvaltoihin, kasvattaa tytärtään ja luonnettaan, kirota koko naissuvun alimpaan helvettiin ja nostaa heidät ylimpiin taivaisiin.

Kaksoset on Raúlin, Mirandan ja Juanan tarina. Se on sävähdyttävä kertomus hullusta rakkaudesta hullussa maassa nimeltään Castron Kuuba. Se on poliittinen satiiri, ylistyslaulu ihmisen viekkaudelle vaikeissa oloissa, tutkielma elämästä jatkuvan paineen alla. Se on pysäyttävä lähikuva maasta joka on yhtä aikaa rivoja kaunis. Mutta pohjimmiltaan Kaksoset on elävä todiste ihmisyyden ytimessä jyllävästä voimasta, joka on pitänyt maailman pyörät pyörimässä ja runoilijat leivässä vuosituhannesta toiseen.
(Gummerus)

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

533

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä