Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Chathamin koulun tapaus

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Vapaus tavoitella rohkeasti omaa onneaan, uhrautuminen ja sopeutuminen yhteiskunnan vaatimuksiin taistelevat verisesti ihmisen sielussa, jonka kohtalona on luopua tai tuhoutua.
Eräänä kuumana elokuun päivänä uneliaaseen Chatmanin kaupunkiin saapuu nuori salaperinen nainen, ja kaupungin kohtalo muuttaa vääjäämättä suuntaansa. Kauniin, salaperäisen kuvaamataiteen opettajattaren ja Byronia ihailevan raajarikon kirjallisuuden opettajan välille syttyvä hutera intohimo johtaa hirveään murhenäytelmään. Black Pondin kauheat kuolemantapaukset vavisuttavat pientä, kunniallista Chatmania perustuksiaan myöten, eikä mikään koskaan enää palaa entiselleen.
Yli puolen vuosisadan jälkeen vanha Henry, Chatmanin koulun silloisen rehtorin poika, on ainoa joka tietää mitä todella tapahtui – ja totuus on vielä paljon traagisempi kuin kukaan olisi voinut uskoa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Se oli tapahtunut viimeisellä kouluviikolla ennen joululomaa, minä kerroin oikeudelle, melkein kuukausi sen jälkeen, kun olin kävellyt rantatietä pitkin ka havainnut neiti Channingin ja herra Reedin keskustelemassa jyrkänteen laella. Olin lähtenyt neiti Channingin luokasta myöhemmin sinä samana iltapäivänä melko masentuneena, koska neiti Channing ei näyttänyt valtavan innostuneelta joistain hänelle näyttämistään piirustuksista, jotka kuvasivat laajoja meriä ja tiheitä metsiä, vaan oli ehdottanut, että kokeilisin sitä mitä hän kutsui "pienemmiksi kankaiksi", kukkamaljakko- tai hedelmäkulhoasetelmaa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

349

Kustantaja

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

288

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä