Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Dubinin elämät

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Bernard Malamud on Saul Bellowin rinnalla Yhdysvaltojen merkittävimpiä juutalaissyntyisiä kirjailijoita. Hänen uusin romaaninsa Dubinin elämät on tekijälleen luonteenomainen, lämmin ja herkkätuntoinen kuvaus William Dubinin keski-iän kriisistä.
Dubin on maineikas elämäkertojen kirjoittaja, mutta hänen viimeisin yrityksensä, D. H. Lawrence, tuottaa vaikeuksia. Samaan aikaan kuin hän kirjoittaa, hänellä on tuskana rakkaus tyttöön joka on hänen tyttärensä ikäinen.
Dubinilla on taipumus joutua tavantakaa tilanteisiin, jotka olisivat huvittavia elleivät olisi niin syvästi surullisia. Juuri sellainen on hänen avioliittonsa ailahtelevan Kittyn kanssa. Mutta myös hänen suhteensa tyttöön, Fannyyn, jonka pitäisi lupaavasti alkaa Venetsiassa, päätyy loputtomiin koomisiin ja puolikoomisiin risaisuuksiin. Lisäksi Dubinilla on huolia tyttärestään ja poikapuolestaan, jotka eivät hekään tahdo löytää tasapainoa elämäänsä.

Malamudin seitsemännen romaanin - jota on sanottu hänen parhaakseen - ilmapiiri on intohimoinen ja sisältää lukemattomia yhteyksiä suureen kirjallisuuteen. Silti se on hyvin arkinen, kotoinen, voisi sanoa. Sen keskipiste on Dubinin ja hänen vaimonsa ontuvassa yhteiselämässä, mutta suuri ja järjetön rakkaus luo siihen hohteensa. Kirjailijan hienotunteisuus ja ihmistuskan taju tekevät romaanista suuren lukuelämyksen.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

527

Kustantaja

Kääntäjä

Lisätietoja

1. p. 1981 (Aikamme kertojia)

Sarjamerkintä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

462

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä