Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Eletään 1800-luvun alkuvuosikymmeniä. Yksi ylikuumenneen talouden uhreista on nuori Nicholas Nickleby, joka isänsä onnettomien liiketoimien ja äkkikuoleman vuoksi joutuu puille paljaille. Lontoolaisessa köyhäinkoulussa Nicholas yrittää hankkia elantoaan kammottavan Wackford Squeersin alipalkattuna apulaisena – ennen kuin jatkaa kulkuaan kohti parempaa elämää.
Nicholasin ympärillä hyörii sekalainen joukkio keinottelijoita ja hylkiöitä, tuhlareita ja saitureita, tanssijoita ja pantomiimitaiteilijoita, salonkileijonia ja uhkapelureita, irstailijoita, parittajia ja koronkiskureita – ihmistyyppejä, joiden irvailulla armoitettuna satiirikkona tunnettu Charles Dickens viihdyttää lukijoitaan.
Nicholas Nicklebyn elämä ja seikkailut on teemoiltaan yhä universaalin ajankohtainen. Teos kuvaa aikakautta, jolle on tyypillistä keinottelevaan ja pröystäilevään elämänmenoon kätkeytyvä romahduksen alku.
Kersti Juvan suomennos vuodelta 1992 tekee kunniaa romaaniklassikolle.
(takakansiteksti WSOY 2012)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Asiasanayhdistelmät

Alkukieli

Tekstinäyte

Elipä kerran Devonshiren kreivikunnan syrjäisessä kolkassa eräs herra Godfrey Nickleby, arvollinen herrasmies, joka, saatuaan varsin myöhään päähänsä avioitua, ja vailla taloudellisia edellytyksiä ruveta havittelemaan perijättären kättä, oli silkasta tunteesta nainut vanhan heilan, joka puolestaan oli ottanut hänet samasta syystä. Joskus käy niin että kaksi ihmistä, joilla ei ole varaa pelata, istuutuvat kaikessa rauhassa korttipöydän ääreen pelaamaan omaksi ilokseen.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

914

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

911 (2 vol.)

Ilmestymisaika

Sivumäärä

510 + 528

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika