Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Ashtonin perhe kotirintamalla

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Sinä keväänä 1941 murheet keräytyivät pilveksi Ashtonien kodin ylle. Äiti Jean suri sotaan lähtenyttä nuorimmaistaan, 17-vuotiasta Robertia. Hän murehti tytärtään Margaretia, jonka mies oli ilmoitettu kadonneeksi rintamalla. Ja hän syytti loputonta, mieletöntä sotaa, joka armotta murskaa äitien ja vaimojen toiveet, erottaa rakastavaiset toisistaan ja kovettaa mielet tunteettomiksi. Sinä keväänä haaveiden keijukaiset jättivät Ashtonin puutarhan eivätkä enää palanneet.
”Ashtonin perhe kotirintamalla” on jatkoa aikaisemmin ilmestyneelle Kathleen Bakerin ” Ashtonin perhe” –teokselle ja pohjautuu samannimiseen suosittuun tv-sarjaan. Liverpoolilaisperheen vaiheissa ovat meneillään toisen maailmansodan myrskyisimmät vuodet 1941–43. Järkyttävyydellään teos vetoaa voimakkaasti tunteisiin: se tuo elävästi mieleen suomalaisetkin sota-ajan tunnelmat, pelon ja epävarmuuden, joka kotirintamilla koettiin yhtä kouriintuntuvasti kuin ”siellä jossakin”. Jonathan Powell’illa on kyky luoda syvyyttä tuttuihin tv-hahmoihin. Hän kuvaa senkin mitä filmissä ei näy: hillityn englantilaisen käytöksen takan kuohuvat intohimon, vihan ja rakkauden tunteet.
(takakansiteksti)
Kirjallisuudenlaji
Henkilöt, toimijat
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
176
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
310
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä