Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rauniolinna

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
kuvaus
Cassandra Mortmainin värikäs perhe asuu vanhassa, rappeutuneessa linnassa, jonka perheen kirjailijaisä osti silloin, kun hän oli vielä maineensa huipulla ja varoissaan. Nyt ovat rahat loppuneet, huonekalut ja ruoka vähissä, ja linna haisee homeelle.

Cassandra haaveilee kirjailijanurasta ja kirjoittaa päiväkirjaa harjoittaakseen kykyjään. Hän kertoo elämästä linnassa, romanttisia haaveita elättelevästä sisarestaan, taiteilijoiden mallina toimineesta kauniista äitipuolestaan ja isästä, joka kärsii luomisen tuskaa. Uuden käänteen lokikirjaan tuo linnan omistajaperheen komeiden poikien saapuminen kaupunkiin. Pian Cassandra huomaa olevansa ensilemmen kourissa...
(Gummerus)
Päiväkirjamuotoon kirjoitettu romaani 17-vuotiaan Cassandra Mortmanin värikkäästä perheestä, joka asuu vanhassa, rappeutuneessa linnassa, jonka perheen kirjailijaisä osti silloin kun oli rahakas ja uransa huipulla. Nyt varat ovat lopuillaan ja ovella kolkutteleva köyhyys raastaa perheen mielialoja ja elintasoa. Cassandran haaveena on tulla kirjailijaksi ja hän harjoittaakin kykyjään päiväkirjaansa. Siihen hän kertoo kaiken perheestään, romantikko sisarestaan, äitipuolestaan joka on toiminut kauniina mallina, sekä isästään joka ei ole kyennyt luomaan mitään uutta viimekausina. Päiväkirjaan ilmestyy köyhyyden ja arjen pohdintojen lisäksi huomattavasti uutta sisältöä, kun läheinen kartano saa uusia asukkaita ja koko Mortmainin perhe paljon uutta ajateltavaa...

Romaani on julkaistu Yhdysvalloissa vuonna 1945 ja se oli omanaikansa menestysteos, joka on jäänyt elämään monen polven lukijoiden kestosuosikkina ja modernina klassikkona.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
371
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Ilmestymisaika
Sivumäärä
374
Lisätietoja
Ilmestynyt aiemmin suomeksi 1949 Otavan kustantamana nimellä: Rauniolinna / suomentanut Kaarina Ruhtula
Alanimeke
romaani
Ilmestymisaika
Sivumäärä
451
Kustantaja
Kääntäjä