Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Havaiji 1-2

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Havaiji 2

Ihmiset: ruskeat, valkoiset, keltaiset, loivat Havaijin kiehtovan historian, sulautuivat saarten kultaiseksi kansaksi. Heistä kertoo James Michenerin maailmanmenestysromaani

Kun ”Tuulen viemää” ilmestyi, lukeva yleisö kaikkialla maailmassa tajusi saaneensa lähes ainutkertaisen lahjan: suuren romaani, jossa historian tapahtumat tulivat eläviksi voimakkaiden, kiehtovien henkilöhahmojen kautta. Yhtä suuri elämys on nyt edessä niillä, jotka tarttuvat James Michenerin loistavaan romaaniin.
Tuhatsata vuotta sitten eräs kuningas pakeni Tahitilta; hän purjehti seurueineen tuhansia maileja tuntematonta merta, kunnes taivaalle ilmestyi Pohjantähti. Silloin hän tiesi, että perimätieto puhui totta.
Hän nousi Havaijin autiolle rannalle mukanaan naisia, jotka synnyttäisivät lapsia, kookospähkinöitä, jotka juurtuisivat uuden maan multaan, syötäviä koiria. Hän toi mukanaan myös jumalansa. Ja naiset toivat kukkien siemeniä kotisaarelta.
Yhdeksän vuosisataa myöhemmin saarille purjehti uusia tulokkaita, jotka toivat mukanaan paljon muuta: uskonnon ja paheita, teollisuuden, lain ja sorron. He olivat hurjapäisiä amerikkalaisia valaanpyytäjiä ja ankaria lähetyssaarnaajia, ja heistä polveutuivat saarten ensimmäiset liikemiessuvut.
Nämä tuotattivat viljelmilleen kiinalaisia, japanilaisia, Filippiinien asukkaita. Uudet siirtolaiset raatoivat istutuksilla: kyvykkäimmät vaurastuivat ja oppivat maailmanviisautta pitemmälle ehtineiltä.
Näistä eri rotujen ihmisistä, heidän työstään, hyveistään ja paheistaan syntyi nykypäivien Havaiji. James Michenerin kertomana sen tarina on loputtoman kiehtova. Romaanin maailmamenestys on siitä varmimpana todistuksena.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Monta, monta miljoonaa vuotta sitten, jolloin mantereet olivat jo muodostuneet ja maan pääpiirteet hahmottuneet, oli – ja on vieläkin – maapallolla eräs yhtenäinen alue, joka sai kaiken muun näyttämään mitättömältä. Se oli mahtava valtameri, mantereista suurimman itäpuolella levottomana temmeltävä, alati muuttuva ulapoiden ulappa, jota myöhemmin alettiin sanoa tyyneksi.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

384

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

439

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

609

Kieli

Kääntäjä