Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Jäljet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Jäljet sijoittuu varhaisempaan aikaan kuin romaanisarjan edelliset osat Anna meille siivet ja Juurikaskuningatar, mutta monet sen henkilöt ovat lukijalle tuttuja: Lulu Lamertine, sisar Leopolda, Nector ja Eli Kashpaw, Marie Lazarre.
Romaani kertoo Pohjois-Dakotasta tämän vuosisadan alussa, jolloin intiaaniheimot taistelivat saadakseen pitää maidensa rippeet. Se kattaa kaksitoista ratkaisevaa vuotta, joiden aikana heimon maa jatkuvasti hupenee ja ihmisten välinen luottamus rapautuu, miehet ja naiset joutuvat kestokykynsä äärirajoille ja heidän elämäänsä varjostaa kulttuurien ja uskomusten välinen taistelu – mutta ylpeys ja sisu eivät salli heidän antautua.
Jäljet on kertomus intohimosta ja syvästä levottomuudesta. Siinä kuuluu kaksi ääntä. Toinen on Nanapushin, viisaan ja paljon nähneen heimopäällikön, joka on jäänyt kolmesti leskeksi ja pelastunut kulkutaudista ja epätoivosta vain älynsä ja tarinointitaitonsa ansiosta. Toinen ääni on Paulinen, joka on puoliksi intiaani, puoliksi valkoinen, ja jota repivät jatkuvasti vanhojen chippewauskomusten ja kristinuskon väliset ristiriidat. Myrskynsilmässä on Fleur Pillagerm noita, rakastettu, vaimo, äiti ja kostaja. Teoksen henkilöt ja tapahtumat yllättävät lukijan ehdottomuudellaan, väkevyydellään.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

227

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

231

Kieli

Kääntäjä