Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kardinaalin synnit

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

On myöhäiskesä 1948. Pat Donahue ja Kevin Brenan, kaksi roomalaiskatolista nuorukaista, viettävät pappisseminaaria edeltävää kesää tyttöystävineen. Pojat kokevat kumpikin heräävän seksuaalisuutensa – mutta tietoisuus kutsumuksesta ei silti hellitä heistä otettaan. Eikä kukaan nuorista vielä aavista, kuinka vahvasti heidän elämänsä tulevat kietoutumaan toisiinsa.
Chicagon irlantilaispiireissä syntynyt lapsuuden ystävyys säilyy, vaikka jo seminaarivuodet viitoittavat poikien tulevaisuudelle eri suunnat. Viehätysvoimastaan tietoinen Pat on asettanut päämääränsä Roomaan, ja hän pääseekin Vatikaaniin jatkamaan opintojaan. Kevinille menestys tulee toisessa muodossa, hänen voimansa – ja samalla heikkoutensa – ovat vakaissa periaatteissa. Vuosien myötä hänestä tulee kiistelty ja arvostettu tutkija.
Mutta menestystä seuraavat tuskalliset takaiskut. Uskossaan vahva Kevin joutuu tavan takaa pelastamaan kardinaaliksi ylenevän ystävänsä maallisten syntien aiheuttamien skandaalien partaalta. Patille on papiksi ryhtyminen ollut vai hetken mielijohde. Noustessaan vallan keskukseen hän samalla luopuu ihanteistaan, antaa myöten kielletyille nautinnoille – ja saavuttaa silti menestystä maailman silmissä.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

434

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä