Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Varustukset murtuvat

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Amerikan sisällissota on päättynyt. Pierce Delaney palaa kotitilalleen taisteltuaan Etelän puolesta, joka on voitettu ja murskattu. Nyt hän kaipaa vain rauhaa. Rauhaa kasvattaa perheen, viljellä peltojaan. Ja unohtaa menneet.
Tom Delaney, Piercen veli, palaa samalle maatilalle taisteltuaan Unionin, vapauden ja ihmisten yhdenvertaisuuden puolesta. Sotavankeuden kiduttamana hän tulee kotiin tervehtyäkseen kauniin mulattitytön Bettinan hoidossa, joka on ollut hänen kälynsä orjatar.
Tom rakastuu Bettinaan, mutta ei halua omistaa tätä vanhan Etelän valkoisen miehen tapaan. Olihan hän taistellut voittoon myös Bettinan vapauden puolesta. Mutta sota ei ole muuttanut ihmisten ajatustapoja. Tom tietää, että naimalla rakastettunsa hän sytyttäisi uudelleen sodan liekit – monenlaisen sodan.
Kuuluisan tekijän hienovireinen romaani kuvaa ylimyksellisen valkoisen naisen sekä pehmeän, vetoavan tumman kaunottaren taistelua miehen sielusta – sekä yksityisten ihmisten heikkouksia ja ennakkoluuloja, jotka ovat monen sodan todellisina alkusyinä.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

235

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä