Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oma maa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vahva, vaikuttava näkemys Vietnamin sodan seurauksista amerikkalaisen nykynuoren silmin. Miten sota vaikutti tavallisten ihmisten elämään – ja miksi sankaruus muuttui häpeäksi?

Seitsemäntoistavuotias Samantha ”Sam” Hughes asuu enonsa Emmettin kanssa Kentuckyssä, Hopewellin pienessä maaseutukaupungissa. He elävät keskellä tavanomaista amerikkalaista arkea, videopelien ja sarjafilmien maailmassa.
Emmett on Vietnamin sodan veteraaneja, saman sodan, josta Samin isä Dwayne ei palannut milloinkaan. Emmett ei halua kertoa Vietnamin kokemuksistaan, niinpä Sam rakentaa kuvaa sodasta TV-ohjelmien ja kirjojen kautta. Hän tahtoo saada selville, mikä on todellinen syy Emmettiin sisäiseen muutokseen. Samanaikaisesti hän etsii omaa minuuttaan, yrittää löytää tietoja kuolleesta isästään, saada kosketuksen menneisyyteen.
Perheet lähettivät nuorukaisensa ylpeinä sotaan – miksi nämä eivät palanneetkaan sankareina, vaan hiljaisina miehinä, joiden sisällä jokin oli särkynyt, tuhoutunut lopullisesti?
Sam ja Emmett matkustavat Washingtoniin katsomaan Vietnamin sodassa kuolleiden amerikkalaisten muistomerkkiä. Tuon monumentin äärellä menneisyyden värit saavat kokonaan uusia sävyjä; on tullut kirkas vapautuksen hetki.

’Oma maa’ on kaunistelematon koskettava kertomus, jota pehmentävät hiljainen huumori ja aito myötätunto.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

302

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

320

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä