Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Historian kauneus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
On tyttö ja poika ja aikaa muutama hetki. Poika on taitelija ja tyttö hänen mallinsa. Mutta tyttökin on taiteilija – hän katselee uutta ja outoa kaupunkia runoilijan silmin. Hän on tullut tänne Riikaan Tallinnasta, hän on virolainen, poika taas on latvianjuutalaista sukua. Heitä ympäröi loppukesän hehku, hiekkaranta, meri. Sitten pojan on lähdettävä.
Tyttö jää Riikaan yksin, hän tarkkaile isoa huoneistoa, - pojan kotia – ja sen asukkaita. Seuraavat tunnit ovat ratkaisevat. Poika matkusti Moskovaan selvittämään asioitaan: häntä uhkaavat kutsunnat. Puhelimessa puhutaan salakieltä.
Riika, Moskova – ja Praha. Juuri nyt vyöryvät Brežnevin tankit Tšekkoslovakiaan: on elokuu 1968. Järjestämä näyttä luonteensa, koko itäinen Eurooppa värähtää. Millainen se on? Lukija nostetaan enkelten siivin katsomaan maanosaa yläilmoista, yhdellä kertaa Tallinnasta Bukarestiin.
Viivi Luikin uuden romaanin näkökulma on huikean avara: jatkuvasti se vuorottelee Euroopan-laajuisen ja intiimin välillä. Neuvostotodellisuudesta, sen vahvimmasta vaiheesta, me saamme kokonaan uudenlaisen, mielettömän ja unentarkan kuvan. Historiallinen Riika, juutalaisperhe, rakkauden hapuilu, lännestä tihkuvat nuorisomuodin vaikutteet tuovat lisää sävyjä tähän suggestiivisesti hengittävään kerrontaan
Mutta satuttavinta tässä tekstissä on nuoruus. Tämä runollisen vision, yllättävän ja tuoreen sekä Virossa että meillä, panee liikkeelle aavisteleva ja tietävä nuori mieli.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
174
Kustantaja
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
219
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä