Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kullan kosketus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Valloittava sukuromaani ja rakkaustarina ikimuistoisen Okalintujen tekijältä

Alexander Kinross on lähtöisin vaatimattomista oloista Skotlannista, mutta Australiassa hänestä on tullut varakas vaikuttaja, jolla on kultakaivos ja oma kaupunki. Vaimoa hän ei ole kuitenkaan onnistunut löytämään. Niinpä hän lähettää Skotlantiin sedälleen kirjeen, jossa pyytää vaimokseen serkkuaan Jeania. Koska Jean on jo varattu, Australiaan lähetetään 16-vuotias Elizabeth Drummond. Elizabeth pelkää ja vieroksuu Alexanderia, mutta hänellä ei ole vaihtoehtoja: hänestä tulee Alexanderin vaimo.

Alexander vie nuorikkonsa Kinrossin kaupunkiin, isoon taloonsa, jossa Elizabethilla on seuranaan vain kiinalaiset palvelijat. Vähitellen Elizabeth ymmärtää, ettei hän ole ainoa nainen Alexanderin elämässä. Mies pitää yllä myös suhdetta rakastajattareensa Ruby Costevaniin, joka on monessa mielessä Elizabethin vastakohta: suorasukainen, aistillinen ja rohkea oman tiensä kulkija. Eikä Ruby ole vain Alexanderin rakastaja, vaan myös yhtiökumppani. Alexanderia naisten erilaisuus kiehtoo: Rubyn kanssa hän kokee intohimoa, mutta Elizabeth synnyttää hänelle kaksi ihastuttavaa tyttölasta, Nellin ja Annan. Poikaa he eivät saa, mutta Alexander kiintyy Rubyn poikaan Leehen. Hän kaavailee Leestä imperiuminsa perijää eikä näe suunnitelmaan sisältyvää ansaa...
(Tammi)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
511
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
602
Kieli
Kääntäjä