Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Vaimo kävi lääkärissä

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Carmen ja Stijn ovat nuori, menestyvä ja trenditietoinen amsterdamilaispariskunta, jolla on viihtyisä koti, suloinen tytär ja molemmilla oma yritys. Elämä kääntyy päälaelleen, kun Carmenilla todetaan aggressiivinen rintasyöpä.

Sairaudesta alkaa syöksykierre, joka vie Carmenin raskaisiin syöpähoitoihin ja Stijnin vaimonsa rinnalta Amsterdamin yöelämään. Vaikka Stijn tekee parhaansa ollakseen Carmenin tukena, hän ei pysty sisimmässään hyväksymään sitä, että kauniista vaimosta tulee kalju ja yksirintainen. Hän pakenee hedonistisiin yökerhoihin alkoholin, ekstaasin ja toisten naisten pariin, kunnes tilanne riistäytyy täysin käsistä.

Vaimo kävi lääkärissä on lämmöllä ja huumorilla kirjoitettu kertomus rakkaudesta syövän aikaan, pettämisestä ja anteeksiannosta, vakavasta sairaudesta ja valopilkuista keskellä kärsimystä, joka huipentuu koskettavaan eutanasia-kuvaukseen. Tätä romaania on mahdoton lukea kuivin silmin.

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Tekstinäyte

Me emme enää usko huonoon tuuriin. Huonoa tuuria ei ole olemassakaan. Mikään ei ole sattumaan. Sattumaan uskominen on loukkaus elämää kohtaan. Asiat menevät niin kuin menevät. Jonakin päivänä ymmärrämme, miksi. Carmen tietää sen kukaties jo tunnin kuluttua. Voisin melkein kadehtia häntä siitä.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

357

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

345

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä