Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Doloreksen tunnustus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Dolores Claidornen elämässä on ollut yksi todella pimeä päivä – täydellisen auringonpimennyksen päivä kolmekymmentä vuotta sitten, päivä jona hänen tuntemansa pelko ja viha saivat näkyvän muodon. Kukaan muu ei ole tiennyt mitä silloin tapahtui – mutta nyt Dolores kertoo poliisille kaiken.

Dolores Claiborne on omien sanojensa mukaan ”vanha jenkkiämmä”: pahaluontoinen ja paha suustaan. Hänen naapurinsa, Little Tall Islandin asukkaat, ovat odottaneet kolmekymmentä vuotta saadakseen kuulla, mitä tapahtui sinä kammottavan pimeänä päivänä jona hänen miehensä Joe kuoli – päivänä jolloin oli täydellinen auringonpimennys. Poliisi taas haluaa tietää, mitä tapahtui eilen, jolloin Doloreksen hoidossa ollut rikas rouva Vera Donovan, saaren grande dame, kuoli.
Doloreksen ei auta muu kuin puhua, kertoa kaikki šeriffi Andy Bissettelle. ”Kaiken mitä olen tehnyt olen tehnyt rakkaudesta”, hän sanoo, ja tämä romaani on samalla kertaa hänen tunnustuksensa ja hänen puolustuspuheensa. Se kertoo – usein karkean huvittavin yksityiskohdin – mädästä, hajoavasta avioliitosta, joka ruokki vihaa ja murhanhimoa. Se paljastaa Doloreksen ja Veran välisen oudon läheisyyden ja salaisen siteen, joka heitä yhdisti – siteen joka muodostui sinä kohtalokkaana päivänä 30 vuotta sitten.
Lukijat voivat olla eri mieltä siitä, toimiko Dolores oikein. Mutta kuultuaan hänen elämänsä synkän tarinan Stephen Kingin väkevästi kertomana he ainakin ymmärtävät häntä – eivätkä ikinä unohda.
(takakansi- ja lieveteksti)
Päähenkilöt
Tapahtumapaikat
Konkreettiset tapahtumapaikat
Asiasanayhdistelmät
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
284
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
273
Kustantaja
Kääntäjä