Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Atomi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Film noir -henkinen dekkaritarina, valon nopeudella kiitävä, kyyninen jännityskertomus mielikuvituksellisten ja naurettavien tapahtumien keskeltä, gangstereiden valloittamasta suurkaupungista. Etsinnän kohteena ovat aivot. Ne kuuluivat Tony Curtisille.

Jos sinulla on asiaa Eddie Thermidorille tai jollekin hänen pojistaan, sinun on parempi lähettää asialle oikea mies. Taffy Atomi on sellainen. Hän on kiillottanut kilpensä Beerlightissä, kaupungissa joka poreilee kuin syövyttävä happo, ja hänellä on todella murhanhimoinen kultakala. Ehkä hän voi valottaa, mitä tapahtui sinä iltana kun kaupungin aivovirasto posahti taivaisiin ja vei mennessään Tony Curtisin aivot...

Atomi vahvistaa Aylettin asemaa yhtenä nykykirjallisuuden innostavimmista ja omaperäisimmistä äänistä ja takaa Beerlightin pysyvän kaukana lomakaupunkien top tenistä.
(Like)

Henkilöt, toimijat

Asiasana tai oma avainsana

Alkukieli

Tekstinäyte

Rasia oli kahden tunnin luuppimiina, joka kierrätti uhrinsa yhä uudestaan samojen tuntien läpi kunnes ennalta asetettu päästöpiste oli saavutettu. Ennen kuin aikamanipulaatio joutui maan alle, kytät käyttivät näitä vangitsemiseen — kaikkein lauhkeinkin kansalainen räjähti piittaamattomaan tuhovimmaan saatuaan huomata, miten tekojen seuraukset ja itse teot pyyhkiytyivät pois. Miina piti säätää kestämään vaivaiset kaksitoista kierrosta, se riitti, sitten ajan sallittiin palata ja pidätetty epäilty nauraisi villisti uskoen ajan hyppäävän takaisinpäin hetkenä minä hyvänsä.
Carl Banoffi kuitenkin oli luonut vilkkaan uran sekasorron keskellä ja laukonut päivittäin oman painonsa verran luoteja. Kun hän huomasi olevansa taas takaisin linnoituksessa kuulemassa käskyä lättäjalan nitistämisestä, ja kahden tunnin kuluttua löysi itsensä sieltä taas, ja taas, hän alkoi murtua. "Pomo, olen yrittänyt niin kovasti löytää hänet, että kasvatan kohta torahampaat", hän nyyhkytti.
"Vastahan minä käskin sinua tekemään sen", Thermidor sanoi kulmiaan kurtistaen.
"Onko ällissäsi vikaa, Carl Banoffi?"
Carl meni kävelylle O'Haran puistoon ja istuskeli penkillä lintuja tiiraillen kunnes löysi taas itsensä linnoituksesta kuuntelemassa käskyä rei'ittää Atomi. Tätä jatkui ja jatkui. Joskus Carl ei piitannut koko Atomista vaan söi lounasta Näppärässä Maanikossa. Joskus hän viisasteli Thermidorille tai lausui tämän repliikit yhtaikaa tämän kanssa. Kerran hän ampui Thermidorin. Kerran hän jopa ampui Atomin. Toisen kerran hän lähti kävelykierrokselle surmaten joka iikan linnoituksessa. Hän oli ikävystyä kuoliaaksi. Kerran Nietu Niska ampui hänet, ja tyhjän hetkisen jälkeen hän havaitsi olevansa taas Thermidorin edessä kuulemassa, miten Atomista piti päästää ilmat pihalle.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Nimi

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Nimi

Ilmestymisaika

Sivumäärä

159

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä