Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Turhuuksien rovio

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Amerikkalaisen tähtijournalistin suurromaani New Yorkin rahahuumasta, repivästä kilpailusta ja rotupolitiikasta

Sherman McCoy, 38, Wall Streetin investointipankkiiri, tulot miljoona dollaria vuodessa, naimisissa aerobicilla vartaloaan kiusaavan sisustussuunnittelijan kanssa, yksi lapsi, 14 huoneen loistoasunto Park Avenuella Manhattanilla. Kaikki asiat kunnossa. Mc Coylla on vain yksi pahe, 26-vuotias rakastajatar. Haettuaan tämän Kennedyn lentokentältä Mercedes Benz roadsterillaan hän paluumatkalla ihailee Manhattanin siluettia ja hekumoi: ”Olen valloittanut modernin maailman pääkaupungin. Se on minun.” Hän valitsee väärän liittymän ja joutuu Bronxiin…Siitä alkaa alamäki. Hänestä tulee mediasodan uhri. Kimppuun käyvät piirisyyttäjä, sensaatiolehdistö, muta aktivistipastori joukkoineen ja lopulta myös New Yorkin pormestari.

(takakansiteksti)


Moderni klassikko - 1980-luvun ikonisin romaani.

Turhuuksien rovio on suuri satiirinen panoraama ja tapainkuvaus, moderni klassikko joka on kestänyt ja yhä kestää aikaa.Wall Street on maailman napa ja sen valtiaita ovat investointipankit ja niiden myyntimiehet, Sherman McCoy etunenässä. Sherman on 38-vuotiaana universumin valtias, maailmansa kaikkeuden herra ja pelkkä ihmisen kuori. Vielä pari vuotta ja hän täyttäisi neljäkymmentä. Jollei hän siihen mennessä tienaisi miljoonaa dollaria vuodessa, hän olisi törkeän tyhmä tai laiska. Shermanilla on edustusvaimo, edustusauto, edustusasunto ja edustava rakastajatar. Kaikki on kuitenkin muuttuva, kun hän eräänä päivänä ajaa Mercedeksellään lentokentältä väärään liittymään ja päätyy Bronxiin.

(WSOY, 2018)
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
696
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
707
Kustantaja
Kääntäjä