Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mitä jäljelle jää

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Karmaisevaa todentuntua! Oikeuslääkäri Kay Scarpetta joutuu tavallistakin piinaavamman jutun pyörteisiin, kun teinipareihin iskevä sarjamurhaaja villiinnyttää myös FBI:n, poliittiset piirit ja lehdistön. Myös Cornwell joutui tämän teoksensa myötä piinaavaan tilanteeseen, sillä kahden murhatun nuoren vanhemmat nostivat oikeuskanteen häntä vastaan väittäen, että Cornwell oli hyödyntänyt kirjassaan tietoja heidän lastensa kuolemasta. Piirioikeuden tuomari vapautti kuitenkin Cornwellin syytöksistä todeten, että tämä oli kirjoittanut fiktiivisen teoksen eikä kantajia ja romaanin henkilöitä voitu yhdistää toisiinsa.

"- Olen tohtori Kay Scarpetta, poliisi pyysi minua tulemaan.
- Mitähän tarkoitusta varten, rouva? - Olen johtava kuolinsyyntutkija.
Konstaapeli katseli minua epäluuloinen pilke silmissään. Tajusin etten vaikuttanut kodin "johtavalta". Farkkuhameessani, pinkissä paidassani ja kävelykengissäni minulla ei ollut auktoriteetin ulkoisia tunnusmerkkejä. Kertavilkaisulla näytin jo hieman varttuneemmalta jupilta, joka on lähtenyt ostoksille tummanharmaalla Mercedeksellään, hämmentyneeltä tuhkanvaalealta blondilta, joka etsii lähintä ostosparatiisia."

Tästä alkaa tavallista piinallisempi juttu oikeuspatologi Kay Scarpettattan elämässä. Sarjamurhaaja on iskenyt jälleen, jo viides teinipari on kadonnut. Löydetäänkö heidänkin ruumiinsa metsästä - paljasjaloin, sukat ja kengät riisuttuna? Kadonneen tytön äiti on merkittävä washingtonilaisjuristi, jonka nimi on mainittu republikaanien varapresidenttiehdokkaanakin. Sekä poliittiset piirit että lehdistö villiintyvät. - Näyttää vähän siltä, että saakutin FBI on saanut vihia jostakin, joka saattaa jonkun ison kihon todella huonoon valoon, toteaa murharyhmän etsivä Pete Marino Kaylle jo jutun alkuvaiheessa.
(lieveteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

287

Kustantaja

Kieli

Ilmestymisaika

Sivumäärä

318

Kieli

Kääntäjä