Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Pyhiinvaeltaja merellä

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Pyhiinvaeltaja merellä on jatkoa romaanin ”Ahasveruksen kuolema”. Siinä Tobias jäi kurjan roskaväen miehittämään laivaan, joka suuntasi kulkunsa myrskyävälle merelle, kohti Pyhää maata. Nytkin seurataan tuon epäröivän pyhiinvaeltajan, entisen sotilaan ja pahantekijän vaiheita, mutta Tobiaksen rinnalle kohoaa uudeksi päähenkilöksi virkaheitto pappi Giovanni. Eräänä yönä myrskyn tauottua mies kertoo Tobiakselle tarinansa. He ovat kahden – muut lojuvat kannella umpihumalassa, aseet ja vaatteet veressä päivän ryöstöjen jäljiltä. Giovannin tarina on pitkä: se kertoo nuoresta papista, joka rippituolin pimeydessä alkoi himota synnintuntoon tullutta naista. Naisen ja papin välille syntyi suhde, jossa vihalla oli yhtä suuri osuus kuin rakkaudella. Mutta aikanaan asia tuli ilmi ja Giovanni päätyi merirosvojen joukkoon.

Pär Lagerkvist on ottanut vielä kerran aiheeksi ihmisen ja uskon ristiriidan – ongelman jonka mestarillisia tulkintoja olivat jo ”Barabbas” ja ”Ahasveruksen kuolema”.
(takakansiteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
149
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
138
Kustantaja
Kääntäjä
Osana julkaisua
Osana julkaisua