Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Keltaisten sitruunoiden ravintola

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Agnes on enemmän kuin tyytyväinen hovimestarin työhönsä tukholmalaisessa gourmet-ravintolassa – kunnes hänen pieni lihava pomonsa lähentelee häntä viimeisen kerran. Agnes sieppaa viinipullon käteensä puolustaakseen itseään, mutta se tipahtaakin maahan. Pullo sattui olemaan viinikellarin kallein aarre, Château Petrus 1990, ja Agnes saa lähteä saman tien. Samana iltana poikaystävä ilmoittaa puhelimitse löytäneensä muhkeampimuotoista seuraa. Kun Agnes törmää entiseen työkaveriinsa, joka on perustamassa trendiravintolaa, hänen ei tarvitse miettiä kauan. Mutta ravintolamaailmassa pätevät omat lainalaisuutensa: kuka tahansa asiakas voi olla pelätty ravintolakriitikko, paras ystävä voi alkaa viihtyä liiaksi baaritiskin liepeillä, humalainen kokki voi nostaa verenpainetta. Tosin myös rakkaus saattaa syttyä minä iltana tahansa…
(Otava)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Tapahtumapaikat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

350

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

326

Kustantaja