Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Rakastathan minua, Junie Moon

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Kun Junie Moon, Warren ja Arthur päättävät ryhtyä asumaan yhdessä päästyään sairaalasta, johtuu se siitä, ettei kukaan muu heitä halua.
Tämä järjestely pian johtaa heidän kolmen väliseensä vahvaan tunteiden sitoumukseen, heidän muuttaessaan yhdessä pieneen hökkeliin kaupungin laidalla.

Marjorei Kellogin lyhyt mutta rikaskerrosteinen esikoisteos kirjaa heidän lyhyen elämänsä vaiheet. Kolme hylkiötä yhdessä kylmää ja suvaitsematonta maailmaa vastaan.
”Rakastathan minua, Junie Moon” on kaunis ja vaikuttava romaani kolmen yksinäisen, elämän kolhiman ihmisen välille kehittyvästä rakkaudesta. Nuo kolmea, nainen ja kaksi miestä, tapaavat toisensa sairaalassa ja päättävät muuttaa asumaan yhteen, koska heillä ei ole paikkaa minne mennä päästyään pois sairaalasta. He asettuvat pieneen, rappeutuneeseen taloon kaupungin laidalle, vanhan ja suuren viikunapuun alle. He kätkevät keskinäisen hellyytensä useimmiten kinasteluun, pitävät toisistaan huolta ja kokevat ulkopuolisen maailman asenteiden koko asteikon.
Romaanissa on vanhan tarinan henkeä ja balladin pehmeyttä. Se on täyteläinen, hellä ja haikea. siinä on lämpöä, syvää inhimillisyyttä ja vastustamatonta huumoria.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Elokuvat

Vie pois Kirjasampo.fi-sivustolta.

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

241

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Sarjamerkintä