Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Punaisen torin bordelli

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Arkadi Renko kohtaa Moskovan mafian

Gorkin puistosta" ja "Pohjantähdestä" tuttu rikostutkija Arkadi Renko palaa karkotusmatkaltaan Kaukoidästä Moskovaan. Kaikki on muuttunut paitsi Renkon taipumus joutua ikävyyksiin. Tutkiessaan mustan pörssin pankkiirille valmistettua pommiräjähdystä Arkadi tulee tallanneeksi Moskovan uudenvaltaeliitin, mafiapomojen, varpaille. Seuraa sarja murhaavia hyökkäyksiä ja täpäriä pakenemisia, parkkiintuneen ja periksiantamattoman, rähjääntyneen ja kyynisen punapoliisin taitavaa taktikointia.
Seikkailu kulkee Moskovasta Müncheniin, Berliiniin, takaisin Moskovaan. Jossakin käänteessä Arkadin tielle osuus hänen vanha rakastettuna Irina, jonka hän aikoinaan salakuljetti länteen. Mutta viholliset ovat jälleen askelen edellä ja Irinakin tuntuu muuttuneen vieraaksi...
Martin Cruz Smithiä on joskus sanottu Amerikan venäläisimmäksi kirjailijaksi, vaikka hänellä ei tiettävästi ole edes sukujuuria Venäjällä. Miten ihmeessä hän tuntee niin hyvin Moskovan kadut, alamaailman, miliisin työn? Ehkä selitys on siinä, mitä Robert Wilson toteaa Punaisen torin bordellista: "Martin Cruz Smith on hieno kirjoittaja muillakin kuin trillerin mittapuilla mitaten.”
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Henkilöt, toimijat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Tarkka aika

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

426

Kustantaja

Kieli

Sarjamerkintä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

415

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä