Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Seitsemäs rauhan kevät

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!
Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Kertomus Neuvosto-Viron alkuajoilta, jolloin sota ja sitä seuranneet tapahtumat olivat vielä tuoreessa muistissa. ollaan Viron maaseudulla, pienessä kylässä suuren ja vähän pelottavankin metsän reunalla. Arkipäivää ovat kommunismin rakentaminen iskulausein ja propagandan voimalla,utta ihmisten mielissä ovat yhtä lailla myöskin vanhan Viron muistot, sen ajan, jota ei enää ole, mutta joka kuitenkin on joskus ollut. Ja metsissä lymyävät metsäveljet, he joiden olemassaolosta kaikki tietävät mutta joista kukaan ei uskalla kuitenkaan tietää käytännössä yhtään mitään.

Seitsemännen rauhan kevään minäkertoja on pieni lapsi, joka on itse elänyt vain neuvostoaikaa, hänelle sota ja sitä edeltävä aika on vain kuultua, nähtyä ja kuviteltua. Lapsen uteliaisuudella ja tarkkaavaisuudella, naiivilla yksinkertaisuudellakin hän havainnoi ympäristöään ja suodattaa aikuisten puheet ja aikuisten maailman ilmiöt omaan lapsen maailmaansa, jota Luik kuvaa taidokkaalla tavalla.

Romaani sai aikanaan Virossa hyvän vastaanoton, se oli silloisessa virolaisessa kirjallisuudessa jotain aivan uutta ja ennenkokematonta.

(Tuula Lyytikäinen - Tuglas)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
296
Kustantaja
Kääntäjä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
248
Kääntäjä
Sarjamerkintä