Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Syksy katedraalikaupungissa

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Syksy katedraalikaupungissa vie lukijan jälleen Elizabeth Goudgen edellisestä romaanista tuttuun ”kellojen kaupunkiin”. Siellä elämäntahti on rauhallisen verkkainen, sen ihmisissä tapaa vielä aitoa sydämen lämpöä. Kaikissa se ei tosin näy pinnalla, mutta kertomuksen edetessä sen vastustamaton vaikutus alkaa tuntua.
Varsinaisia päähenkilöitä on kaksi, kummatkin iän ja vaivan kumaraan painamia miehiä. Kelloseppä Isaac Peabody viettää työteliästä elämään rakkaiden kellojensa parissa, eikä hänen sydämessään näytä muulle tilaa olevankaan. Kaupungin vanha tuomiorovasti on ankara mies – tuskinpa monikaan on nähnyt noiden karkeatekoisten kasvojen lientyvän hymyyn, tuskinpa kukaan on osannut arvata, että kovuuden takana piileekin voittamaton ujous. Kummallakin miehellä on perheensä – tuomiorovastilla kaunis mutta kylmäluontoinen vaimo, kellosepällä Emma-sisar, topakka kurinpitäjä, joka iltaisin rukoilee veljelleen pelastusta pahasta. Emman rukouksiin pääsee mukana myös Polly, sopimattoman iloluontoinen pikkupiika, jonka Emma on hankkinut orpokodista. Polly rukoilee taas rakkaan Jobinsa puolesta, joka on kovilla hulttion kalakauppiaan oppipoikana.
Tarina päättyy kuten hyvien tarinoiden tuleekin. Keventynein sydämin lukija jättää nämä ihmiset jouluisen lumen kattamaan kaupunkiin. Heidän pulmansa ovat selvinneet, ja nuori rakkaus on saanut palkintonsa.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Päähenkilöt

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

393

Kustantaja

Ensimmäinen julkaisu

kyllä