Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaunis kuolema

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Perhe kokoontuu jouluaterialle. Ennen niin mahtipontinen, lapsiaan terrorisoinut isä on sairastunut Parkinsonin tautiin ja on nyt oman ruumiinsa vanki. Hänen päässään kajahtelevat sanat eivät enää kuulu hänen suustaan. Hän kompuroi ja pudottelee tavaroita. Jokainen leipäviipale, jonka hän suuhunsa tunkee, saa muut tuskailemaan: pitääkö isän antaa ahmia, vaikka jokainen suupala vie hänet lähemmäksi hautaa? Ruokapöydässä mielipiteet menevät pahasti ristiin.

Kaunis kuolema on kuvaus järkyttävästä ihmiskohtalosta, Parkinsonin taudin riivaamasta miehestä, jolta on kielletty kaikki elämän nautinnot.

(Like)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Alkukieli

Tekstinäyte

Mitä tekee kuolemaansa odottava vanhus, jolle selitetään kiistattoman tyhjentävästi, että jos hän haluaa elää vielä pari vuotta, hänen täytyy lakata elämästä, liikkua mahdollisimman vähän, syödä ruokia, joista ei pidä ja välttää voimakkaita tunnetiloja? Miten reagoi vanhus, jota pyydetään vanhenemaan elämättä? Hän vähät välittää parista lisäpäivästä, jotka elämisdieetti mahdollistaa- Hän tietää kaikkia muita paremmin, että hän kuolee joka tapauksessa.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

175

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Kieli