Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Silkkimaalaus

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Vanhaan kiinalaiseen satuun pohjautuva suorasanainen runo, jossa tekijän oma filosofinen mietiskely ja menneisyyden muistot yhtyvät muotokauniiksi kokonaisuudeksi.
(Kustantajan mainoksesta, HS 24.9.1954)
Aiheet ja teemat
Alkukieli
Tekstinäyte
Ette ehkä usko sitä todeksi, mutta niin kumminkin on, että elämä voi pysähtyä jo meidän eläessämme. Se on kauheampaa kuin mikään mitä voi kuvitella, ja ellen itse olisi sitä kokenut, en uskoisi että sellainen on mahdollista. Se ei suinkaan tapahdu äkkiä, kuin taikaiskusta. Salainen hajoamisprosessi, jota on jatkunut läpi vuosien, valmistelee sitä hyvin huolellisesti ja kauan, et vain tiedä kuinka. Ympärilläsi käy kaikki yhä tyhjemmäksi, yhä autiommaksi, ihmiset liukuvat pois ja katoavat, tee epätoivoisia ponnistuksia saavuttaaksesi heidät, mutta turhaan. Koetat tarttua milloin mihinkin saadaksesi jostakin otteen ja tunteaksesi että sinulla on kiinnekohta, mutta kaikki liukuu käsistäsi kuin ilma. Mikään ei tahdo tunnustaa sinua, liittyä sinuun, ympärillesi muodostuu tyhjä tila ja sinä tunnet miten omat kasvosi ja koko sisimpäsi jähmettyy.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
104
Kustantaja
Ilmestymisaika
Sivumäärä
80
Kustantaja
Kääntäjä
Sarjamerkintä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
97
Kustantaja
Muu tekijä