Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Hyväosaisten valssi

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Vuosi 1992, Pariisi. Jewell Stone on pulassa. Häntä epäillään kokaiinin ostoon varattujen rahojen kähveltämisestä ja vanha isoäiti, jolle hän on jo viitisentoista vuotta syöttänyt pajunköyttä kukoistavasta teatteriurastaan, on tulossa odottamattomalle visiitille. Nuoruudenrakkaus Peter Fellenberg on muuttunut kylmäkiskoiseksi muukalaiseksi ja se murtaa Jewellin sydämen. Taas kerran.

Vuosi 1899, Idaho. Carson Clay, kaivoksenomistajan poika Wallacesta, haluaa mieheksi miesten joukkoon ja ajaa muutosta riistettyjen työläisten elämään. Seitsemän vuotta myöhemmin häntä syytetään osallisuudesta kuvernööri Steunenbergin salamurhaan, ja vain kuvernöörin tyttären rakkaus pelastaa hänet hirsipuulta. Mutta Carson tyrii tilaisuutensa – taas kerran.

Jewell Stone valmistautuu kaikkien aikojen roolisuoritukseen. Näytelmästä tulee jymymenestys – mikäli tunteitaan panttaava Peter vain suostuu kuuntelemaan sydämensä itsepintaisesti jumputtavaa sanomaa.

Theo Hakola luo toisessa romaanissaan huimaavan ajallisen kaaren. Hyväosaisten valssissa luokkapetturin ja ikuisen pakenijan yksinäinen balladi laajenee vavisuttavaksi sukuhaarojen gospeliksi.
(WSOY)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

440

Kustantaja

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika