Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Firenzen salaliitto

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Veret seisauttava renessanssiseikkailu

Tuhotulvat huuhtelevat Firenzen katuja. Medicien kappelin vartija löytää veden täyttämästä hautakammiosta yli 400 vuotta vanhan asiakirjan. Pergamentti ryöstetään häneltä samaisena yönä. Tapaus vaipuu unholaan 40 vuodeksi kunnes Carlin Mackenzien johtama tiedemiesryhmä tekee omituisen löydön renessanssin isäksi kutsutun Cosimo de' Medicin ruumisarkusta. Jälleen kerran artefakti ryöstetään, mutta nyt varkaat eivät epäröi tappaa.

Murhatun professorin veljentytär Edie haluaa selvittää tapauksen ja pyytää apua ystävältään, virkaheitolta historioitsijalta Jeff Martinilta. Mukaan liittyy venetsialainen taiteidensuosija Roberto Armatovani, ja yhdessä kolmikko seuraa kiemuraisen salaliiton jälkiä Firenzestä Venetsian palatseihin ja sivukujille. Kuolema seuraa kolmikkoa vain askeleen jäljessä, aivan kuten se seurasi Cosimo de' Mediciä ja tämän kumppaneita lähes 600 vuotta aiemmin.

Kenen puolella vanhaa salaisuutta varjeleva Firenzen salaliitto oikein on? Ja mitä tapahtuu jos salaisuus lopulta paljastuu?

Firenzen salaliitto on Indiana Jonesin hengessä etenevä vauhdikas jännitystarina, jonka juoni rakentuu renessanssiajan Italian rikkaan kulttuuriperinnön ympärille.
(Gummerus)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

352

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Lisätietoja

2. painos v. 2009 Loistopokkarina.