Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Onnellinen pieni saari

Tyyppi

romaanit

Tekijä

Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Onnellinen pieni saari sijaitsee kovin tutunoloisessa saaristossa, Fagerön yhdyskunnassa, jossa eletään parempaa elämää kuin mantereella. Näin kaikki sen asukkaat uskovat, ja haluavat säilyttää tämän uskonsa ja turvallisuuden tunteensa silloinkin, kun rantaan alkaa ajautua tuntemattomien ruumiita.
Lars Sundin lämmin kertojanääni kuvaa meille Fagerön värikkäitä asukkaita. Hän kertoo meille Posti-Jannesta joka rikkoo pyhää kirjesalaisuutta – miten hän muuten pysyisi ajan tasalla siitä mitä ihmisille tapahtuu? Hän kertoo meille Aspskärin kuningattaresta Juditista, jonka silmät ovat siniset kuin meri kirkkaana heinäkuisena aamuna. Mantereelta tulee kaikki paha – sehän nähtiin jo siinä miten kävi Celialle joka muutti mantereelle mentyään naimisiin.
Mitä tapahtuu kun pienen yhteisön rauha järkkyy ja muun maailman hirvittävä todellisuus ajautuu rantaan, konkreettisesti. Mitä tehdä kun Kirkontörmän tuttu hautausmaa uhkaa täyttyä muukalaisten ruumiista niin ettei meikäläisille enää jää tilaa? Lars Sund on kirjoittanut taiturillisen romaanin jonka voi lukea monella tavalla, kuvauksena saariston pittoreskista elämästä, allegoriana siitä mitä yhteiskunnassa tapahtuu, jännärinäkin.

Lars Sund (s. 1953 Pietarsaaressa) on ollut journalistina mm. Uppsala Nya Tidning -lehdessä Ruotsissa. Hänet tunnetaan parhaiten Pohjanmaa-eepoksesta, jonka osat ovat Colorado Avenue (suom. 1992), Puodinpitäjän poika (suom. 1998) ja Erikin kirja (suom. 2004). Erikin kirjasta Sund sai kirjallisuuden valtionpalkinnon. Aikaisemmin hänelle on annettu muun muassa Runeberg-palkinto ja Kiitos kirjasta -mitali Colorado Avenuesta sekä Svenska Litteratursällskapetin palkinto Puodinpitäjän pojasta . Colorado Avenue tunnetaan myös Claes Olssonin ohjaamana elokuvana. Sund asuu Uppsalassa mutta käy joka vuosi juurillaan Pohjanmaalla.
(takakansiteksti)
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

282

Kustantaja

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja