Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Kaikkien nimet

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.

kuvaus

Kaikkien nimet on vuoden 1998 Nobel-voittajan uusin, tiivis ja erikoislaatuinen romaani, joka käsittelee ihmisyyden perimmäisiä kysymyksiä identiteetin hauraudesta elämän ja kuoleman mysteereihin. Teoksen päähenkilö on hiljainen José-herra joka työskentelee massiivisessa Väestörekisterikeskuksessa loputtomia nimiä ja lukuja sisältävien arkistolabyrinttien keskellä. Vähäisenä vapaa-aikanaan hän kerää lehtileikkeitä kuuluisista ihmisistä ja arkistoi niitä omiin kokoelmiinsa.
Eräänä päivänä sattuma ohjaa José-herran käsiin tuntemattoman naisen henkilötietokortin. Ennen niin säntillisen ja järkevän virkamiehen valtaa pakonomainen kiinnostus naisen elämänkulkua kohtaan, ja hän aloittaa monivaiheiset tutkimukset, jotka kuljettavat häntä ihmisten, kotien ja tarinoiden kautta aina hautausmaalle saakka. Tutkimusprosessi järisyttää José-herran elämää perusteellisesti, eivätkä Väestörekisterikeskuksessakaan elävät ja kuolleet enää pysy paikoillaan.

Mestarikirjailija Saramago kertoo José-herran tarinan ironisella huumorilla ja lempeällä pessimismillä luoden jälleen kerran uudenlaisen maailman.
(etulieve)

Aiheet ja teemat

Päähenkilöt

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ilmestymisaika

Sivumäärä

221

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

315

Kieli

Kääntäjä

Ensimmäinen julkaisu

kyllä