Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Naisen ikävä

Tyyppi
romaanit
Tekijä
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Kansikuva
Kansikuva
Kansikuva
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Älykäs ja hienovarainen, erotiikan ja huumorin sävyttämä tarina entisestä salaisen palvelun agentista, joka opettelee elämään naisten keskellä ja yrittää päästä sovintoon itsensä kanssa.

Israelin salaisen palvelun Mossadin agentti Joel Ravid, 47, on työmatkalla Helsingissä kun hän saa yllättäen kutsun kotiin: hänen vaimonsa Ivrija on saanut surmansa.
Joelin elämässä tapahtuu täydellinen muutos. Hän jää eläkkeelle ja muuttaa yhdessä äitinsä, anoppinsa ja tyttärensä kanssa Jerusalemista Tel Avivin esikaupunkiin. Mutta ei ole helppoa siirtyä salaisen palvelun miehisestä maailmasta naisten piiriin, intensiivisestä ja liikkuvasta työstä kodin hiljaisuuteen. Päiväkaudet Joel vaeltelee ympäri talo sähköpora kädessä etsien jotain korjattavaa tai puuhailee puutarhassa yhtä ja toista. Hänen mielessään pyörivät milloin kohtaukset avioliitosta – kiihkeä rakkaus tai katkerat riidat epileptisen tyttären hoidosta – milloin työhön liittyneet tapaamiset – salaperäinen nainen Bangkokissa, raajarikko mies Helsingissä. Pulmia tuottaa niin tyttären aikuistuminen, perheen naisväen riidat, äidin terveydentila kuin myös rakkauselämän järjestäminen, joka johtaa omalaatuiseen suhteeseen naapurissa asuvien amerikkalaissisarusten kanssa.
Tätä kaikkea seuratessaan lukija tuntee sulautuvansa Joeliin, kuulevansa hänen ajatuksensa päässään ja hänen usein töksähtelevät repliikkinsä korvissaan, osallistuvansa hänen etsintäänsä, jonka mittaan oivalletaan vähä vähältä mikä on olennaista, löydetään elämälle mieli ja merkitys.
(takakansi- ja lieveteksti)
Aiheet ja teemat
Henkilöt, toimijat
Päähenkilöt
Konkreettiset tapahtumapaikat
Tarkka aika
Asiasanayhdistelmät
Asiasana tai oma avainsana
Alkukieli
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
268
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Kieli
Ilmestymisaika
Sivumäärä
312
Kääntäjä