Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tähdeksi syntynyt

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Mitä merkitsee, kun on syntynyt tähdeksi – ja mitä siitä joutuu maksamaan? Hollywoodin lemmikin kiehtova ja järkyttävän todenmukainen elämäntarina keskellä loistoa ja kuuluisuutta, juonia ja skandaaleja.
Pikku Bunny Thomas on suloisin lapsi mitä ajatella saattaa – häntä rakastavat kaikki, eikä vähiten kamerat. Kun Bunnyn äiti Laverne sen huomaa, hän päättää että tyttärestä on tultava filmitähti, maksoi mitä maksoi.
Laverne ei kaihda mitään keinoja pyrkiessään päämääräänsä: hän kerjää, lahjoo ja kiristää ja jopa uhraa pienen tyttärensä viattomuuden menestyksen jumalalle. Ja niin Bunnysta tulee rakastettu lapsitähti ja aikanaan myös todellinen näyttelijä. Laverne omistaa tyttärelle koko elämänsä: hän huolehtii Bunnyn pukemisesta ja riisumisesta, ruokkimisesta ja laihduttamisesta, avioliitoista ja rakastajista. Ensimmäisestä avioliitosta Bunnylle syntyy tytär, Chelsea, mutta sen jälkeen lapsille ei ole aikaa.
Niin tämä erikoinen perhe elää elämäänsä, joka kulkee jyrkkää ylä- ja alamäkeä keskellä Hollywoodin loistoa ja kuuluisuutta, katalia juonia, halpamaisia juoruja ja hirveitä skandaaleja. Chelsea muistetaan vain silloin kun se on tärkeää tähden imagolle. Mutta aivan omin päin hänestä kasvaa kypsä nuori nainen, jolle onni tuntuu hymyilevän niin uralla kuin rakkaudessakin.
(takakansiteksti)

Kirjallisuudenlaji

Aiheet ja teemat

Konkreettiset tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

285

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

496

Kustantaja

Kääntäjä