Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Mahtava Macpherson

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Romaani köyhän skottipapin pojasta, joka loi yhden Amerikan suurimmista viskiyhtymistä – mutta tuhosi samalla ihmiset joita rakasti.

Magnus Macpheson, vuosisatamme myötä syntynyt, peri isältään viskintislaustaidon. Lähtiessään Skotlannista sai Magnus elämänohjeeksi sanat: ”Tämän uuden vuosisadan maa on Amerikka. Ja kun menet sinne, älä pysy köyhänä, kuten me olemme täällä pysyneet. Ryhdy tyydyttämään ihmisten tarpeita. Ole rikas ja ole amerikkalainen.”
Magnus pestautuu oppipojaksi Nassauhun viskiä kuljettavalle klipperille, tutustuu salakuljetusreitteihin ja saa jalkansa tukevasti Amerikan kamaralle. Omien tislaamojen perustaminen ja myöhemmin kieltolain kumoutuminen tekevät hänestä vähitellen rikkaan ja vaikutusvaltaisen miehen, jolla alkaa olla sananvalta myös maan asioissa. Hän on Rooseveltin ja myöhemmin Kennedyn miehiä, vaikka tie valtaan onkin käynyt Al Caponen ja Lucky Lucianon hallitseman alamaailman kautta.
Magnus Macpherson on toteuttanut amerikkalaisen unelma: rahaa, menestystä ja vaikutusvaltaa. Hänen jumalansa on mahtava perheyritys, siihen hän uskoo, siihen luottaa ja siihen asettaa viimeisen toivonsa. Mutta oliko hinta sittenkin liian korkea, sillä kaikkea ei voi aina maksaa dollareilla.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Henkilöt, toimijat

Tapahtumapaikat

Alkukieli

Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Alanimeke

romaani

Ilmestymisaika

Sivumäärä

529

Kustantaja

Kieli

Kääntäjä