Mitä lukisin seuraavaksi? Kirjastojen Kirjasampo.fi auttaa sinua löytämään kiinnostavat kirjailijat, kirjat ja lukukokemukset.
Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Tapaaminen Sorbonnen aukiolla

Tyyppi
romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.
Book cover
Book cover
Eri kansikuvat esitetään isoina, kun osoitat tai klikkaat pikkukuvaa.
kuvaus
Louise, kahdeksantoistavuotias pariisilainen opiskelija, istuu kahvilassa ja odottaa äitiään. Alice on lähettänyt viestin, että hän on juuri tullut Kuala Lumpurista ja hänellä on ”vaikka mitä hullua” kerrottavaa.
Kun äitiä ei vain kuulu, Louise ehtii muistella lapsuuttaan, vanhempien eron jälkeisiä outoja aikoja. Hän muistaa, miten täytti huoneensa Alicen valokuvilla, jotka oli julkaistu parhaissa ranskalaisissa muotilehdissä. Hän muistaa Alicen mielialan vaihtelut, sen miten äiti poltti marijuanaa aamukahvilla ja joutui vaikeuksiin näpistelystä. Louisen mieleen muistuu myös, miten ihmeellinen, hauska ja lumoava äiti saattoi olla.
Miten vahva on äidinrakkaus? Kestääkö äidin ja tyttären välinen side pettymysten sarjan? Illan kuluessa Louise hahmottaa entistä selvemmin äidin roolin.
(takakansiteksti)
Psykologis-realistinen läpileikkaus malliäidin ja hänen teini-iän ohittaneen tyttärensä suhteesta tyttären näkökulmasta. Hyvin tarkkanäköinen ja hieman ahdistavakin kuvaus äidin läsnäolon kaipuusta ja tämän välinpitämättömyyden aiheuttamasta kivusta.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.
julkaisut
Ilmestymisaika
Sivumäärä
171
Kustantaja
Kääntäjä
Ensimmäinen julkaisu
kyllä
Ilmestymisaika
Sivumäärä
160
Kustantaja
Kieli
Kääntäjä