Teoksen nimi. Mikäli teos on julkaistu useammalla nimellä, näytetään ensimmäisen julkaisun nimi.

Oliko murhaaja enkeli?

Aikalaisarvio
Aikalaisarvio Arvostelevasta kirjaluettelosta (AKL). Huom., saattaa sisältää juonipaljastuksia!

Tyyppi

romaanit
Tekijän nimeä klikkaamalla löydät teoslistauksen ohella lisätietoa kirjailijasta.

kuvaus

Dekkarifantasia elämän, kuoleman ja onnettoman lemmen teemoista älyllisyyden ja oikukkuuden atmosfäärissä

Rosa Mundi, Kustannusliike Kirvavirta Oy:n kirjallinen johtaja, neiti, humaanisten aineiden kandidaatti, on tavattu murhattuna työhuoneessaan. Epäilyjen listalle kertyy heti useita nimiä, kaikki talon omaa väkeä: toimitusjohtaja Taito Mallig Kotivala Loude, kirjalliset neuvonantajat Saiko Hara ja L. Ankka P. Lampinen, oikolukijat Pelle Hell ja Nono Tomba (porvarilliselta nimeltään Niilo Hautala). Yhtiön juristi Otto September ryhtyy suorittamaan amatööritutkimuksia. Louteen, Hellin ja Tomban epäilyjä herättävät suhteet Rosa Mundiin johtavat hänet kuitenkin harhaa; kaikilla on pitävä alibi. Anna September seuraa sivusta miehensä puuhailuja. Istuessaan yhdessä Rosa Mundin työhuoneessa he toteavat ratkaisun löytämisen mahdottomaksi. Vyyhti selviääkin aivan toisella tavoin kuin kukaan oli osannut kuvitella… Oliko murhaaja enkeli vai oliko murhaa tapahtunutkaan?

Anna Septemberin proosan ilmeikäs ja aistikas kuvallisuus ja kuvitteellisuus ihastuttaa, samoin monet teokseen sisältyvät aforismit. Luonnekuvat ovat vahvasti tyypiteltyjä ja teoksen pääpaino on voittopuolisesti ironian sävyttämissä keskusteluissa. – Anna September on salanimi, jonka taakse kätkeytyy tunnettu suomalainen naislyyrikko.
(takakansiteksti)

Aiheet ja teemat

Tarkka aika

Alkukieli

Tekstinäyte

Tuskin oli maailman taistelukenttien tomu laskeutunut, kun universumissa Telluksella Euroopassa Pohjolassa Sibirski-nimisessä kaupungissa Tyttökoulunkadulla Kustannusliike Kirjavirta Oy:n huoneistossa tapahtui raaka rikos.
Julkaisuissa alkukielinen julkaisu, 1. suomenkielinen julkaisu, eri käännökset ja mahdolliset muut käännökset.

julkaisut

Ensimmäinen julkaisu

kyllä

Ilmestymisaika

Sivumäärä

126

Kustantaja